Behandling af farligt affald skal ske langt fra alt andet

15 March 2021
Anders Lundtang Hansen

Man sætter sig ikke lige ned med ens bare hænder og almindelige tøj, mens man udfører behandling af farligt affald.

For det første er det noget, som man lader professionelle folk om at tage sig af, og hvis man finder farligt affald hjemme hos sig selv – selvom det meste forekommer i industrien, hvor man har det som restaffald – så skal man kontakte myndighederne, der ved, hvad man skal gøre, eller andre, der ved, hvordan man tager sig af den slags.

For det andet skal man have sikkerhedsgrej på og vide, hvordan man håndterer det, hvor det skal hen, og hvilket værktøj man bruger til den slags.

Man bliver også nødt til at dele det farlige affald op i kategorier, så man kan behandle det derefter, og så skal man heller ikke blande det sammen.

Farlig affald tager man sig af for sig selv

Man har for det første strenge måder og metoder til at tage sig af farligt affald de steder, hvor man får produceret den slags, men når man så skal bortskaffe det, så sker det også efter meget bestemte regler.

Man stiller jo ikke bare den slags ned til vejen og venter på, at det bliver hentet. Det kan blive taget af andre eller forurene.

Det er heller ikke bare med at smide det ud i en almindelig affaldscontainer, selvom man tror, at man har regnet ud, hvilken beholder det skal i.

Skulle du ligefrem finde på at køre på genbrugsstationen med det farlige affald, så vil du nok opdage, at der ikke er nogen station, der er reserveret til den slags.

Du ville nok hellere ikke få lov til at aflevere det sådan et sted alligevel.

Nej, man skal håndtere og bortskaffe farligt affald på en bestemt måde, som sker meget sikret og langt fra andre ting, det kan forårsage skader på.

Read more