Boligadvokat ved forældrekøb

//Boligadvokat ved forældrekøb

Boligadvokat ved forældrekøb

I flere større byer kan det være svært for unge menneske at finde en bolig, og derfor bliver det mere og mere populært med forældrekøb. De fleste forældrekøb foretages sjovt nok af forældre, der allerede selv bor i en købt bolig – og som derfor mener sig i stand til at klare sagen på egen hånd. Men faktum er, at der er mange faldgruber, når det kommer til boligkøb, ligesom der en en del kringlede regler, når det kommer til udlejning af boligen – også selvom det er børnene, der skal leje den.

Derfor: Brug altid en boligadvokat. Også ved forældrekøb.

Hvad kan en advokat hjælpe med?

Boligadvokater oplever en stigende interesse fra personer, der ønsker at købe en bolig til deres børn, og derfor har flere af dem specialiseret sig yderligere i de juridiske detaljer ved forældrekøb. Selve købet er et køb som alle andre boligkøb, men lejeloven er en smule kringlet, og derfor giver det god mening at søge hjælp hos en advokat.

En af de sværeste ting i forbindelse med udlejning til egne børn er fastsættelsen af huslejen. Selvom man ønsker det, må man nemlig ikke sætte huslejen lavere end markedslejen – gør man det, vil Skat betragte det som en gave, der eventuelt skal beskattes, ligesom forældrene vil blive beskattet af den fulde markedsleje.

Fordele og ulemper

Som med alt andet er der fordele og ulemper ved forældrekøb, fx:

Fordele:

– Den unge får et sted at bo til en husleje, der er til at betale.

– Den unge har mulighed for at søge boligsikring, da lejeaftalen laves på almindelige vilkår.

– Med lidt held kan det være en god investering.

Ulemper:

– Der er en række administrative opgaver forbundet med forældrekøb.

– Hvis boligen stiger, så er stigningen skattepligtig ved salg af ejendommen.

– Med lidt uheld kan det være en dårlig investering.

Hos boligadvokaten kan man få hjælp til at gennemgå fordele og ulemper, så man er sikker på, at man træffer den rigtige beslutning for alle parter.

By | 2018-03-09T11:33:20+00:00 March 9th, 2018|boligadvokat|Comments Off on Boligadvokat ved forældrekøb

About the Author: