Få dit badekar til at stå som nyt med en emaljering

22 September 2021
Astrid Pedersen

Er du og din familie netop kommet i besiddelse af et hus eller en lejlighed med badekar i eget badeværelse? Så er I faktisk heldige.

Gennem de seneste mange årtier er mange badekar nemlig forsvundet ud af de danske boliger. Før i tiden var det temmelig normalt for især boliger af ældre dato at have eget badekar. Dengang badede man nemlig ikke på samme måde som vi gør i dag, med et dagligt brusebad.

I stedet brugte man badekarret en gang om ugen, og sparede dermed på det varme vand. Men tiderne skifter, og med årene blev mange badekar skrottet til fordel for moderne plads besparende brusenicher. Derfor er der langt mellem huse og lejligheder med intakte badekar. Og af samme grund bør I overveje om ikke det var værd at bevare badekarret i stedet for at smide det ud.

Hvad stiller jeg op med det slidte og grimede badekar?

Det er selvfølgelig ikke så lækkert at skulle trækkes med et gammelt badekar som bærer tydelige mærker af tidens tand.

Et badekar som er slidt i emaljen vil typisk have misfarvede plamager sat aflejringer af kalk og okker. Disse kan føles ru, og er i bund og grund temmelig uhygiejniske. Et sådant badekar har man ikke lyst til at bruge til karbade, hverken til sig selv eller børnene. Og derfor kan det være fristende bare at hive karret ud på lossepladsen. Men her skal du tænke dig om en ekstra gang.

Med en reemaljering kan dit gamle badekar faktisk blive rigtig flot igen. Og så er en reemaljering faktisk en billigere løsning end en skrotning af badekarret.

Hvem kan hjælpe med en emaljering af mit badekar?

Hos Emaljespecialisten kan du altid få et skarpt tilbud på renovering og emaljering af dit slidte badekar. Klik ind på Emaljespecialisten.dk og læs mere.

Flere Nyheder