Få hjælp på et misbrugscenter

17 November 2021
Lotte Hindsberg

advertorial

Der findes et utal af forskellige former for misbrug og i Danmark er det muligt at få gratis hjælp til at komme ud af ens misbrug. Et center til behandling af misbrug kan i princippet hjælpe med alle former for misbrug, men det anbefales at du henvender dig til et center, hvor de er eksperter i netop din type af misbrug.

For at få hjælp som går udover en råd og vejledningssamtale, som kan være anonym skal du være villig til at oplyse dit cpr. nr. Det skyldes alene, at der lovmæssigt skal tilknyttes et cpr. nr. til den betaling centret. Det er din kommune der betaler.

Ønsker du ikke at der skal være en fil hos kommunen om at du har modtaget behandling. Det kunne f.eks. være at du er midt i en skilsmisse og du skal i statsforvaltningen pga børnene. Her har du mulighed for forsat at få behandling og forblive anonym. Du skal blot selv betale for behandlingen.

image

Indlæggelse eller ej

Det er ikke altid nødvendig at blive indlagt hvis man har et misbrug. Mange har mulighed for at forsætte deres hverdag og passe deres familie, job eller skole selvom det går i behandling. Det er kun i voldsomme situationer at det er nødvendig at blive indlagt. Det sker vil årelange og voldsomme misbrug, hvor det er nødvendigt at lave en overvåget og gradvis afrusning så kroppen, der er vant til at få alkohol eller stoffer ikke får i chok. i yderste tilfælde kan sådan et chok medføre døden.

Når behandlingen er slut, bliver man ikke længere sendt hjem med forventning om at så er alt godt, man har mulighed for forsat at være tilknyttet behandlingsstedet og få støtte og hjælp, så man ikke vender tilbage til gamle vaner. Det kaldes populært efterværn og er mindst lige så vigtig en del af behandlingen.

Flere Nyheder