Gulvafslibning – når trægulvet skal have en chance mere

//Gulvafslibning – når trægulvet skal have en chance mere

Gulvafslibning – når trægulvet skal have en chance mere

Langt de fleste trægulve kan – uanset type eller træsort – tåle en gulvafslibning. En gulvafslibning er en forholdsvis skånsom behandling, hvis man sammenligner med den noget mere invasive gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling benyttes en maskine påmonteret en roterende valse fyldt med små, skarpe knive, som, når den køres hen over gulvet, skræller det øverste lag af dettes overflade. Det er således ikke alle trægulve, som kan holde til en gulvafhøvling.

Mange trægulve har fået for mange afhøvlinger, og vil blive for skrøbelige, hvis en sådan udføres på ny. en gulvafslibning kan der imod udføres i flere omgange. Her fjernes nemlig kun cirka en millimeter af gulvets overflade – og dette sker ved hjælp af sandpapir. Derfor er der ret stor sandsynlighed for, at dit trægulv – såfremt det ellers er sundt og intakt – kan blive flot med en gulvafslibning frem for en gulvafhøvling.

Hvordan ved jeg, om mit trægulv kan tåle en gulvafslibning?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit trægulv kan tåle en gulvafslibning, eller om du i stedet bør vælge en gulvafhøvling, kan du altid få din lokale gulvmand til at foretage en vurdering af dit trægulvs tilstand og beskaffenhed. På baggrund af denne vurdering vil en dygtig gulvmand kunne fastslå, om gulvet er bedst tjent med en gulvafhøvling eller en gulvafslibning – og hvor meget eller lidt der i givet fald skal slibes eller høvles af gulvets overflade.

Samtidig vil en faglært håndværker have den nødvendige erfaring og ekspertise til at kunne yde den bedst mulige rådgivning i forhold til efterbehandling, og hjælpe dig med at beslutte, om du skal vælge lak, voks, olie, lud, sæbe eller maling til dit gulv. På den måde kan du med en gulvmand til hjælp være sikker på at opnå det optimale resultat – et lækkert trægulv med den flotteste finish, som kan holde i mange år fremover. Læs mere om gulvafslibning og efterbehandling på gulvkanonens blog.

By | 2019-08-16T23:32:42+00:00 August 16th, 2019|gulvafslibning|Comments Off on Gulvafslibning – når trægulvet skal have en chance mere

About the Author: