Hvorfor skifte til en vampepumpe?

25 November 2020
Lotte Hindsberg

Der er mange gode grunde at skifte ens energikilde ud med en varmepumpe. Især hvis du på nuværende tidspunkt har et gammelt traditionelt varmefyr. Der er mange penge at spare ved at udskifte ens gamle oliefyr. Det skyldes at en varmepumpe er langt mere effektiv og producere mere end 3 kW for hver den forbruger.

Til sammenligning producere og forbrugere et oliefyr 1:1. Sagt på en anden måde, din varmepumpe vil være tjent ind efter en 5-6 år og med en levetid på omkring 15-20 år er det en god forretning. Du kan f.eks. se på en varmepumpe i Frederikshavn.

Pas på miljøet med en varmepumpe

En anden god grund til at udskifte det gamle oliefyr med en varmepumpe er at det er en langt mere miljøvenlig løsning. Varmepumpen er ikke CO2 neutral men næsten. Der bruges energi til at drive selve varmepumpen, men da den producere mere end den bruger, er det stadig et godt alternativ og en miljøvenlig løsning.

Valg af varmepumpe

Inden du vælger at investere i en varmepumpe, er det en god ide at snakke med en autoriseret installatør. Han vil gennemgå din bolig og forslå en løsning. Det kan også være at der skal isoleres først, for at få maksimalt ud af varmepumpen. Har du også flere etager i din bolig skal der også ligges rør ind så varmen kan fordeles til alle etagerne. 

Har du en kolonihave eller et sommerhus, kan du også med fordel investere i en luft til luft varmepumpe. Det er den billigste af de 3 typer og den mindst effektive, men perfekt til et sommerhus, hvor man typisk opholder sig om vinteren. Det er muligt at sætte varmepumpen på en 5-8 grader så i undgår frostskader i løbet af vinteren. Den kan nemt holde jer varm i ydresæsonen, både om foråret og om efteråret.

Flere Nyheder