Kan en slibning af gulve i København fjerne alt?

03 April 2019
Anders Lundtang Hansen
Kan en slibning af gulve i København fjerne alt?

Den mest hyppige årsag til at hive en gulvafsliber ind til at slibe gulve ned i København er for at fjerne slitage og fremkalde en pænere overflade i gulvet, der endnu ikke er blevet udsat for lys og ting, der kan påføre skader på gulvet.

Skaderne kan komme af mange ting, hvis der er sket andet end, at farven i træet er falmet grundet sollys på gulvet.

Det kan være alt fra børns leg på gulvet med tuscher, skridmærker fra møbler, uheld med væsker, der har sat sig fast i gulvets overflade, mindre brandulykker og videre.

Ja, et gulv kan som bekendt blive udsat for mange ting i løbet af en dag, og det sker både i det private, men især også i erhvervssammenhænge, hvis der er mange kunder og medarbejdere, der går henover et gulv i løbet af en arbejdsdag.

Derfor skal gulvafsliberen være bekendt med, hvordan man bruger værktøjet bedst muligt og behandler din specifikke sag bedst muligt.

Således kommer gulvafsliberen oftest ud til dig for at kigge på dit gulv og samtidig bedømme, hvad der helt præcist skal gøres ved dit gulv for at udbedre en skade og/eller bare fremskaffe en flot overflade i gulvet.

Risikoen er der jo for, at du har et hak i gulvet, der går så langt ned, at man skal have gang i en gulvafhøvling for at nå helt i bund med det hak – eller at det stikker så dybt, at man ikke kan gøre andet end at fjerne gulvet, hvis man vil komme den skade til livs.

Man kan dog her sagtens mene, at man kan leve med et hak i gulvet, hvis det ikke er så markant og mere stikker dybt end bredt og ikke skader folk, der går på gulvet.

Alternativet med at høvle dybt eller fjerne gulvet på grund af en mindre skade virker overilet og vil også blive rigtig dyr.

Snak med din gulvafsliber om, hvordan man kan skabe et resultat, der kan gøre den nævnte skade mindst muligt synlig.

Read more