Morgengave til hende du elsker

//Morgengave til hende du elsker

Morgengave til hende du elsker

I Danmark er det en ældgammel tradition at man giver hinanden en gaven morgendagen efter et bryllup. En morgengave er et udtryk for kærlighed og et slags bevis for at man er glad for at man skal dele resten af livet sammen. Derfor giver manden og kvinden hinanden en gave.

Hvor stammer traditionen fra

Traditionen med morgengave er ældgammel men fra omkring 16’ende hundrede tallet, var det almindeligt at manden om morgenen efter brylluppet gav sin hustru et lille stykke land, så hun og hendes børn var sikret en indtægt i tilfælde af at der skulle ske ham noget. Det var nemlig ikke automatisk hende eller deres børn der arvede gården. Ofte var det hans forældre der arvede. En anden tradition når det gælder en morgengave til kvinden, var at det var mandens tak for den gave det var, at hun gav ham sin mødom. I dag er det mere almindeligt at det er et smykke eller en form for oplevelsesgave. Det er mest almindeligt at det er manden der giver kvinden en gave, men i disse ligestillingstider er det blevet mere og mere almindeligt, at kvinden også giver sin nye mand en morgengave.

Vælg en ring der kan ændres

En god gave kan være en diamantring. Det kan være en ring, hvor det på et andet tidspunkt er muligt at udskifte stenen. Enten en bedre kvalitet eller til en større sten. Ofte betaler man blot forskellen på de 2 stene. Ideen bag er, at når man er ung og samtidig også skal betale for et dyrt bryllup kan pengene være små, men senere hen kan man have flere penge. F.eks. til et rundt bryllup.

Samtidig ændre moden sig og istedet for at skulle ud og købe en hel ny ring, kan man “nøjes” med at udskifte stenen til en større eller dyrere.

By | 2020-05-20T16:50:35+00:00 May 20th, 2020|Morgengave|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment